Hello Ebelibadi. Welcome to my "AWESOME" blog. :D










Tips.
Saturday, September 22, 2012 | 10:40 PM | 0 drops something
*Abaikan gambar diatas*
Assalamualaikum, peeps!

Hubungan?

Hubungan ape ni?

Suami isteri ke? Ehh, aku belum kahwin lahh. Bertunang pun belum.

What?

Tak percaya? Ahha, percaya jelah sbb ni memang realiti kehidupan kan. Lumrah manusia. Pernah tak terdetik dekat hati korang nak kenal dgn sorang mamat / minah ni? Senang cite, minat lah kann. Macam mana?

Contoh:

Abu: Eh, aku minat lah dekat Mona tuh. Sweet gila dia dgn tahi lalat di bawah bibir. Mata nya yang bundar mengalahkan burung hantu. Awww, sweet lah!

Ali: Kau ni dah angau kannnnnnn? Takp, nanti aku kenen-kenen kan kau dgn dia ye. Dia pun minat kau jugak tuhh.

Haaa, ni baru permulaan dalam memulakan sesuatu perhubungan. Hubungan ape eh? Okay, jgn salah sangka. Ini merupakan suatu permulaan untuk satu hubungan sbg seorang kawan.

Dah, nampak sangat aku serong daripada tajuk besar harini. Actually, nak share lah sikit sikit about how to maintain our relationship for longer-lasting?
  • Kena memahami diri pasangan masing masing.
- Dengan cara macam ni, korang dapat mengenali perangai pasangan korang tuh dgn lebih mendalam. Nanti boleh lah kawal pasangan korang tuh. Tapi ingat! Jgn jadi queen / king control ya. Specially, the girls. Ramai girls yang suka kongkong boyprengg dia. Examples; tak bagi boypreng dia tuh keluar mana mana. Kalau nak keluar pun, mesti kena ada dia dgn boyprengg 24/7 di sisi. Konon sweet. But, please! Avoid kan benda macam ni. Makin lama orang tengok, makin meluat dorang dengan korang taw.


  • Jarang on-the-phone (call) & hang-out-together (date)
- Kenape? Sebab kalau korang asyik otp with him / her, korang akan rasa bosan & suka cari gaduh. If selalu hang, every-single-weekend korang akan jumpa dgn pasangan korang & lama lama akan jemu jugak. Sbb ape? Sbb asyik tengok muka yang sama. Hati manusia ni cepat berubah. So, be alert! Kalau korang avoid this two activity, korang akan rindu pasangan korang every-single-second sbb jarang berjumpa & jarang otp.


  • Salah seorang dari pasangan kena mengalah
- Sikap seperti ini perlu ada dalam diri masing masing. If both couple ego dia terlalu tinggi, alamatnya hubungan korang tak jadi hape lah. Memang akan jadi sekerat jalan. Sebab ape? Sbb nya, bila korang gaduh, salah seorang daripada korang akan mintak putus on time jugak sbb dah taktahan dgn perangai pasangan kita.


  • Setia pada pasangan
- Ha, yang ni terlebih wajib dah yang oi! Kalau dah pasangan tuh kaki playgirl / playboy, cepat cepat lah korang angkat kaki & blah dari his / her life. Ada org macam ni dalam hidup, lama lama boleh jadi tensyen korang sbb every-single-time korang kena cover dia kalau member korang tanya pasal pasangan korang.


  • Elakkan bergaduh dalam hubungan
- Kita selalu dgr cite member member yang frust bercinta yang dorang baru je lepas putus sbb bergaduh. Kan? Ahha, aku dah lali dgn semua tuh. Memang benda ni jadi perkara yang wajib bagi semua couple. Bak kata dorang, 'tak sah lah beb kalau tak gaduh sehari enn'. Wah, kemain senang jeh kann. Gaduh gaduh ni lah buat korang. specially the girls menangis bagai nak rak sbb kena tinggal dgn boyprengg. Sbb ape? Taktahan dgn perangai girlprengg yang suka merajuk 24/7. Kalau aku jadi laki tuh pun, aku dah angkat kaki dah.


  • For girls: Jgn asyik nak tacing dgn boypreng 24/7 je
- Lelaki memang anti kalau dapat perempuan jenis yang merajuk dua-puluh-empat-jam-tanpa-henti. Memang lelaki tuh dah takd keje gamaknya asyik nak memujuk perempuan tu je kan. Okay, girls! Jgn treat lelaki macam ni sbb dorang memang benci tahap gaban kalau dapat awek perangai macam ni. Sape tak tensyen oi! Nak merajuk tu boleh tapi jgn selalu.


  • For boys: Jgn terlalu mengongkong perempuan
- Tak sangka, sesetengah lelaki ni suka sangat kongkong awek masing masing. Tak bagi keluar dgn member lelaki lahh - tak bagi msg dgn member lelaki lahh - kena keluar dgn dia pegi mana mana lah - tak bg buat ape ape aktiviti lahh (cth: bersukan). Haihh, macam dia pulak yang mak awek dia tuh. Mak dia pun jenis yang tak kesah, inikan lagi korang. Eh, chill! Baru awek, belum bini lagi kan? So, let her free. Biar kan aje dia nak buat ape. Asalkan dia tak pressure.


  • Girls again: Jgn bercinta bagai nak rak!
- Org tua-tua cakap, kalau kita bercinta bagai nak rak ni, bila dah bosan, kena tinggal. Then nangis macam bumi ni dah nak hempap badan dia yang kecik tuh. Nampak sangat over nya. Kalau nak bercinta, anggap ni semua hanyalah khayalan. Kalau korang bercinta bagai nak rak; asyik berkepit 24 jam jeh dgn pasangan, haihh lama lama nanti korang akan bosannya. Then, tinggalkan pasangan tuh. Tak ke jenis yang tak menghargai orang lain?


  • Perlu ada persefahaman antara satu sama lain
- Jgn lah korang asyik miss-under-standing jeh. Memang harapan lah nak dapat longer-lasting-relationship kann? So, this the important things lahh. Kalau korang tak reti nak memahami pasangan korang sendiri, alamatnya korang akan selalu miss-under-standing each other. Bukannya senang nak jaga pasangan kita tuh. If pandai kawal diri, so korang pun dah boleh control couple you all but not to be a Queen / King Control okay.





OLDERNEWER



Im Siti Najihah bt Muhamad Nazarudin. Already 18 y/o. Students kptm Kota Bharu dip in tourism. I choose you, Muhammad Amiruddin bin Khalid ♡



have an amazing boyfriend
have a happy life
go to the beach with him, bros & sis
have a closet full of clothes
travel the whole world with him






Designer : Nieysa
Credits for Basecodes & Others :